2013: Løyper

ÅR BARN:

300m:

Svanedammen rundt er vårt løp for de yngste løperne. Løpet starter på østsiden av Svanedammen og går rundt dammen mot klokka. Løypa er flat og går på fin grusvei/sti hele veien.

Felles oppvarming til Svanedammen Rundt er vel så viktig som selve løpet, oppvarmingen ledes av dyktige utøvere fra Ås IL.

Foreldre har lov til å heie på de unge løperne enten fra sidelinjen eller som «med-løpende heiagjeng» De aller yngste har selvsagt lov til å ligge i barnevogn!

600m:

(Klikk på kartet for å åpne i egen ny fane)
Barnløpet for nest yngste årsgruppe har som de andre løpene start på østsiden av svanedammen og følger samme løype som Svandammen rundt i starten. Ved Nordenden av Svanedammen fortsetter løypa videre på grusveien og runder IKKE ned til venstre rundt dammen.

Slak nedoverbakke på grusvei og asfalt mot skarp sving til venstre før Urbygningen. Et kort flatt parti før slak stigning starter. Ny skarp venstresving på østsiden av storplenen.

Her kommer løypa inn på samme trase som avslutningen på 10,5 og 2,5 km løpet. Slak stigning opp forbi Cirkus og opp til mål ved Svanedammen. Avslutningen kan være sugende hvis en har startet for hardt så her er det god mulighet for å ta igjen løpere som har startet litt for friskt!


ÅR UNGDOM – 2,5 km:

(Klikk på kartet for å åpne i egen ny fane)

Dette er kanskje arrangementets mest krevende løp, her må en tørre å gå hardt ut for å henge med konkurrentene, men pass på, en for hard start kan koste dyrt i de sugende motbakkene inn mot mål.

Løypa har samme start som de andre løpene og følger 10,5 km i starten. Løypa starter med 100 m flatt på grus, følger vei oppover til høyre der løypas første stigning møter løperne. Ta til venstre bortover veien mot Ås Kirke, flatt parti til løperne har passert kirka. Løypa går nå over på et kort strekk med grusvei og løypas letteste parti begynner. Skarp venstresving før skogen, inn på asfaltvei. Fin nedoverbakke på først asfalt deretter grus mot fjøset på UMB, her er det bare å strekke ut steget og la det stå til!.

Løypa flater ut når løperne kommer ned til fjøset og går i slak motbakke mot fylkesvei 152. Asfalt underlag. Ved Fylksvei er det nok en skarp sving til venstre løypa følger gangvei oppover inn mot UMB Campus. Tar til venstre på oversiden av storplenen utenfor Tårn og Ur bygning. svinger så opp til høyre mot Cirkus og kommer inn mot mål ved Svanedammen. Det er jevn stigning hele veien langs Fylkesvei 152 og hele veien til mål her kommer løperne til å kjenne syra!


Årungen Rundt – 10,5 km

(Løp og turmarsj)

(Klikk på kartet for å åpne i egen ny fane)

Årungen Rundt går i naturskjønne omgivelser med start og mål i den vakre UMB-parken.

10,5 km går fra Svanedammen opp grusveien ved siden av Smia og bort til Ås kirke. Herfra følger løypa grusveien ned til Årungen. Lang utforbakke der det bare er å slippe på. Løypa fortsetter videre på grusveien bort til Norges nasjonale ro-stadion. Her møter løperne Kneika på runden. En tøff motbakke som lett kan få syre til å komme hvis en er for optimistisk i bunn av bakken. Videre runder løypa rundt nordenden av Årungen og følger asfaltvei tilbake langs vestsiden av Årungen.

Ca 500m etter runding av nordenden er det drikkestasjon.

Løypa er lettløpt på vestsiden av Årungen inntil en kommer til Sydenden av vannet. Her starter en lang slak motbakke opp forbi Nofima og inn i UMB parken igjen. Har løperen krefter igjen er det mulig å plukke løpere på de siste 2 kilometerne.

Målgang er ved Svanedammen.