Årungen Rundt 2012

Årungen Rundt 2012 ble som vanlig arrangert i strålende solskinn. UMB parken var full av løpere i alle aldre og på alle nivåer fra de første startet turmarsjen rundt Årungen til de siste kom pesende inn etter en hard 10,5 km løp.

Størst løpsglede var det som vanlig i den yngste klassen. Totalt 57 barn i alderen 0-6 år hadde funnet veien til UMB parken for å delta i Svanedammen rundt. Her er det full innsats fra oppvarming og til lenge etter at målstreken er passert.

Nytt av året var 500m for de eldre barna. Det er tydelig at det gror godt i barneidretten i Follo og det var ett godt startfelt som stilte til start på årets nyvinning. Det var hard kjemping og full innsats i feltet. Dette lover veldig godt for fremtidens løpesatsing i lokalmiljøet. Arrangementskomiteen lover å jobbe videre med denne distansen og sørge for enda mer oppmerksomhet rundt dette spennende løpet.

Ungdomsklassen hadde i år som i fjor en krevende 2,5 km å bryne seg på. Her var det også et sterkt startfelt selvom noen kanskje vil hevde at det ville vært enda bedre med flere på start. Nils Tveite tok en suveren seier, mens Øystein Thorshov kjempet seg inn til en andre plass tett fulgt av Even Wollebek. Sterk løping av hele feltet!!

Hovedløpet Årungen rundt for eldre ungdom og voksne hadde i år igjen samlet et godt startfelt med en flott blanding av toppløpere fra regionen og glade mosjonister. Fra start var det tydelig at Jan Billy Aas hadde planer om å revansjere fjorårets sure 4. plass. Han la seg i rygg på David Gottfridson som deltok for første gang. Ved passering 5 km i Årungens nordende hadde David fått 6 sekunders ledelse, og tilbake langs Årungen økte David ledelsen jevnt og trutt og kunne til slutt paradere i mål med over halvannet minutts seiersmargin.

Kampen om andreplassen ble derimot hardere, på vei fra passering 5 km så Pål Onsrud muligheten for å forbedre fjorårets 9. plass betydelig. Med bare 10 sekunder opp til Jan Billy fikk klarte han å hente frem det som skulle til for å jobbe seg tilbake opp i ryggen på vei opp de seige bakkene tilbake til UMB og med en solid spurt klarte Pål å kjempe seg inn til en meget respektabel 2. plass. Halvannet minutt raskere løpstid i år i forhold til i fjor er solid. Jan Billy kom i mål på tredjeplass og klarte med det å revansjere fjoråret sure 4. plass.

Rett bak de best herreløperne hadde damene en like intens kamp Skiløperne stillt med et sterkt lag ledet an av fjorårets 4 plass Janicke Ekelberg. Hun hadde som Jan Billy store planer om å revansjere fjorårets sure 4.plass. Med forfall fra hele fjorårets seierspall lå veien åpen for seier for Janicke, ved passering 5 km så det ut som det lå an til favorittseier, men Årungen rundt avgjøres gjerne på siste halvdel. Opp bakkene tilbake mot UMB viste det seg at lagvenninden Margrete Førre Nardocci hadde mer krefter igjen og Janncike klarte ikke å følge farten hennes inn mot mål. Margrete vant til slutt med et knapt halvminutt og sikret seg med det seiersjekken på 3.000 kroner. Jannicke fulgte på plassen bak og sørget for det for en meget sterk dag for Skiløperne med første og andre plass blant damene og tredjeplass blant herrene. På tredje plassen fulgte Tine Hjorth Schøyen.

Bak de raskeste ble det utkjempet mange interne og personlige kamper. Årungen rundt er ikke blant de letteste løypene med enkelte kneiker og en lang sugende avslutning. Mange fikk kjenne den på veien inn mot UMB parken, men med målgang og folkeliv i vakre omgivelser glemmes ubehaget fort.

I tillegg til de som tok i alt de hadde rundt Årungen var det også en stor gjeng som tok turen som en turmarsj. De hadde muligheten til å velge kort eller lang løype og fikk med seg mer av den flotte naturen og den lokalhistoriske informasjonen som var hengt satt opp rundt løypa.

Totalt var det godt over 200 deltagere som tok turen til UMB parken i forbindelse med Årungen rundt. Arrangementet har nå etablert seg som en tradisjon. Rammene fungerer bra og vi er klare for å øke deltagerantallet til neste år.